Takaréktűzhely

Már az ókori Rómában is a hétköznapok részese volt, hazánkban pedig még a múlt század vége felé is testközelből élhettük át a takaréktűzhelyek jótékony hatását. Hiszen a mellett, hogy főzésre és sütésre is alkalmasak az egyes takaréktűzhelyek, működésük télen biztosította még a kellemes hőmérsékletet.

Hagyományosan a takaréktűzhelyek a konyha vagy szobafal mellé, szorosan lettek felépítve, esetleg egy sarokba elhelyezve. Kialakításukban természetesen szerepet játszottak az egyéni igények, de a legelterjedtebb típus az alacsony főzőrész és a magasabb sütőrész kombinációja volt, tapasztott és fehérre meszelt külsővel. A takaréktűzhelyek főzőfelületét az öntöttvas lapok nagysága, sütőrészét pedig a szerkezet belsejében kialakított bádoglemez sütő határozta meg.

És ez az egyszerű, de nagyszerű konyhai szerkezet ma újra meghódítja a főzni szeretőket.

A kor igényeihez igazodva ma már olyan takaréktűzhelyek is beszerezhetőek, melyek kazánként hasznosítják a meleget, és a meglévő fűtés rendszerrel is összeköthetőek.

A takaréktűzhelyek tehát nem csak a hagyományos, hazai ízeket varázsolják vissza az asztalra, hanem csökkentik a közműszolgáltató által okozott környezeti terheket.

Vállalkozásunk a saját örökségét ötvözve a modern megoldásokkal, készíti el a megrendelői igényeknek megfelelően a különböző takaréktűzhelyeket. Hagyományainkból adódóan munkatársaink nem csak több éves szakmai tapasztalattal, hanem szívvel és lélekkel látják el a megrendelt kivitelezéseket.

Miért minket válasszon a takaréktűzhely kiépítésére?

Megrendelőink számára a takaréktűzhelyek területén belül teljes körű szolgáltatásokat kínálunk:

  • igény felmérés
  • tanácsadás
  • tervezés
  • kivitelezés
  • javítás
  • alkatrészpótlás

Szolgáltatásaink az ország egész területén belül igénybe vehetőek.

Kérj árajánlatot itt!

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!